SUBSIDIE DUURZAME ENERGIE SUBSIDIE VOOR BEDRIJVEN (EIA)


Wilt u als bedrijf fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Voor 2019 is er een budget van € 147 miljoen.


Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als 'bedrijfsmiddelen' op de Energielijst 2019.Energielijst

U kunt fiscale aftrek krijgen voor duidelijk in de Energielijst omschreven investeringen. De omschrijving staat met een specifieke code op de Energielijst 2019. U kunt ook aftrek krijgen voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren. Ze staan niet op de Energielijst, maar moeten wel aan de besparingsnorm voldoen. Deze meldt u met een generieke code.

Voor een investering die u in 2019 heeft gedaan, gebruikt u de Energielijst 2019
 

Tot 1 september 2019 kunt u voorstellen voor de Energielijst 2020 indienen.


Voorwaarden

Als u EIA wilt aanvragen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is dat uw energiezuinige investering past onder een code op de energielijst.


Aanvragen

Het aanvragen van de Energie-investeringsaftrek doet u via mijn.rvo.nl. U vindt daar meer informatie over het aanvraagproces. Houd ook rekening met het volgende:

  • Er gelden voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) meldingstermijnen.
  • Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning (eH) met minimaal betrouwbaarheidsniveau 1 nodig. Het duurt 1 tot 5 werkdagen tot u uw eH-inlogmiddel binnen heeft.
  • Bent u intermediair, dan gebruikt u uw eigen inloggegevens om de EIA-melding te doen.


Veelgestelde vragen

Ga naar de veelgestelde vragen EIA

Publicaties

Bekijk het overzicht van de publicaties van Energie-investeringsaftrek (EIA)

Meer weten?

Wilt u weten wat er in bepaalde sectoren nog meer mogelijk is? Kijk op dan pagina Duurzaam ondernemen.
WILT U MEER INFORMATIE OF WELKE MOGELIJKHEDEN ER ZIJN?

 LAAT HET ONS WETEN OF VUL HET CONTACTFORMULIER IN